مصرف فراورده های لبنی از چه سنی برای کودکان مجاز است؟

مصرف فراورده های لبنی از چه سنی برای کودکان مجاز است؟

مصرف فراورده های لبنی از چه سنی برای کودکان توصیه می شود؟ یکی از مهمترین دغدغه های والدین این است که از چه سنی می توانند به کودک خود شیر گاو و یا سایر محصولات لبنی بدهند. در رابطه با این موضوع باید به یک سری بایدها و نبایدهای مهم غذایی کودکان اشاره نمود. این محتوا را از این رو تهیه نموده ایم که به سوالات مهم والدین عزیز در رابطه با این دغدغه مهم اشاره کنیم.

مصرف فراورده های لبنی برای کودکان زیر یک سال

مصرف فراورده های لبنی برای کودکان زیر یک سال

 مصرف فراورده های لبنی برای کودکان زیر یک سال

مصرف فراورده های لبنی جامد برای کودکان زیر یک سال بلامانع است. شاید با شنیدن این موضوع، کمی گیج شده باشید اما والدین می توانند با نظر پزشک به کودک بالای 6 ماهه خود لبنیات بدهند. البته در این رابطه نکات مهم تغذیه ای وجود دارند. والدین زمانی می توانند این کار را انجام دهند که در برنامه تغذیه ای کودک، غذاهای حاوی آهن نظیر گوشت، حبوبات و… وجود داشته باشند. در این رابطه شیر گاو به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین خوبی به جای شیر مادر یا شیر خشک تا قبل از 11 تا 12 ماهگی به شمار رود. در غیر این صورت، مشکلات متعددی برای کودک از جمله کم خونی، فقر آهن و ناراحتی معده ایجاد خواهد شد. دلیل این امر را می توان به پروتئین های غیرقابل هضم موجود در شیر گاو در رابطه با مصرف آن در کودکان مرتبط دانست. اگرچه استفاده از مقدار بسیار کم شیر گاو در رژیم غذایی کودک زیر 11 ماه، ممنوع نیست اما احتیاط در این رابطه شرط عقل است.

مصرف فراورده های لبنی از چه سنی برای کودکان بلامانع است؟

با تمام این توضیحات، شاید برایتان جای سوال باشد که مصرف فراورده های لبنی از چه سنی برای کودکان توصیه می شود. مصرف ماست و پنیر برای کودکان می تواند از 6 ماهگی شروع شود، اما در رابطه با محصولات لبنی نظیر شیر گاو قضیه می تواند متفاوت باشد. کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که کودکان می توانند از سن 12 ماهگی به بعد، شیر گاو را به مقدار کم مصرف کنند. البته در این رابطه، سرو شیر گاو بهتر است در فنجان کوچک به جای بطری انجام شود. شیر گاو به دلیل آهن کمی که دارد، می تواند برای کودکان زیر یک سال مشکلات متعددی نظیر فقر آهن و… ایجاد کند.

تعداد دفعات مجاز مصرف فراورده های لبنی در کودکان

تعداد دفعات مجاز مصرف فراورده های لبنی در کودکان

تعداد دفعات مجاز مصرف فراورده های لبنی در کودکان

یکی از مهمترین سوالات مطرح شده توسط والدین، این است که تعداد دفعات مصرف شیر و سایر فراورده های لبنی در کودکان به چه میزان باید باشد.

نکته مهمی که والدین باید در این رابطه بدانند، این است که نباید مصرف لبنیات را در رژیم غذایی کودک زیر 6 ماهه خود قرار دهند. مصرف روزانه یک فنجان کوچک از لبنیات برای کودکان 2 سال به بالا توصیه می شود. کودکان میتوانند هر نوع فرآورده لبنی از جمله شیر گاو، پنیر، ماست و… را با توجه به رده سنی خود به میزان متعادل مصرف نمایند. یکی از مهمترین دغدغه های والدین این است که اگر کودک طعم شیر گاو را بچشد، جهت مصرف سایر غذاهای مقوی تمایلی ندارد. این موضوع، در رابطه با همه کودکان صدق نمی کند. توصیه می شود که والدین با یک پزشک تغذیه کودکان در رابطه با مقدار مصرف شیر گاو مشورت نمایند.

محصولات لبنی پرچرب یا کم چرب؟

مصرف کدام نوع محصولات لبنی برای کودکان مناسب می باشد؟ محصولات لبنی پرچرب یا کم چرب؟ کودکان می توانند با توجه به وضعیت جسمانی و تغذیه ای خود، محصولات لبنی پرچرب را مصرف نمایند. البته در رابطه با مصرف شیر گاو، قضیه متفاوت است. این نوع شیر دارای درصد بالایی از چربی می باشد. به همین خاطر، نوع کم چرب آن جهت مصرف به کودکان بالای 12 ماه توصیه می شود.

حتما با یک پزشک تغذیه کودک در این رابطه مشورت نمایید، زیرا در بسیاری از موارد کودک می تواند دچار مشکلات چربی خون، چاقی و… باشد. در این شرایط، استفاده از محصولات لبنی کم چرب بهترین گزینه پیشنهادی است که می توان به آن اشاره نمود.

راهنمای مصرف فراورده های لبنی در کودکان

راهنمای مصرف فراورده های لبنی در کودکان

چند نکته مهم در رابطه با نحوه مصرف فراورده های لبنی

در رابطه با نحوه مصرف فراورده های لبنی، نکات مهمی وجود دارند که باید توسط والدین مدنظر قرار گیرند. به هر حال، مصرف محصولات لبنی برای کودکان می تواند با چالش های متعددی همراه باشد که آگاهی در رابطه با آنها برای هر پدر و مادری ضروری می باشد.

افزودن طعم دهنده به فراورده های لبنی

اگر شما قصد دارید به کودک خود شیر گاو بدهید می توانید جهت افزایش علاقه کودک به مصرف این فراورده لبنی، مقدار کمی از طعم دهنده های مخصوص را به آن اضافه نمایید. برای این کار، بهتر است از شیر مادر یا شیر خشک استفاده کنید. این روش، بهترین راهکاری است که می توانید علاقه کودک خود را به مصرف شیر گاو افزایش دهید.

مزایای استفاده از محصولات لبنی کم چرب برای کودکان

مزایای استفاده از محصولات لبنی کم چرب برای کودکان

عدم استفاده از بطری یا شیشه مخصوص شیر

آیا زمان مصرف فراورده های لبنی در رابطه با کودک تان فرا رسیده است؟ اگر می خواهید این کار را انجام دهید، بهتر است که از یک فنجان مخصوص به جای شیشه شیر استفاده کنید. هر چه سریع تر این کار را انجام دهید، بهتر است.

مصرف شیر به عنوان نوشیدنی در رژیم تغذیه ای کودک

با گنجاندن شیر گاو در برنامه رژیم غذایی کودک بالای 2 سال می توان علاقه او را به مصرف شیر مادر یا شیر خشک کاهش داد. در این رابطه بهتر است که به شیر به عنوان یک نوشیدنی در رژیم تغذیه ای کودک نگاه شود.  نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، میزان مصرف شیر جهت تغذیه کودک است. مصرف شیر برای کودک نباید به صورت روزانه حداقل از 8 تا 10 انس بیشتر شود.

حساسیت به فرآورده های لبنی در کودکان

حساسیت به مصرف فراورده های لبنی در کودکان از جمله مهمترین موضوعاتی است که باید مورد بررسی قرار گیرد. در این رابطه با توجه به نظر پزشک می توان از جایگزین های بهتری به جای شیر گاو استفاده نمود. البته باید فاکتورهای مهمی از قبیل سن، وضعیت جسمی کودک و… را مدنظر قرار داد.

  • بهترین شیر برای کودکان 0 تا 12 ماهه، شیر مادر است که قابلیت هضم بالایی دارد.
  • بهترین شیر برای کودکان بالای 12 ماه، شیر گیاهی است که توصیه می شود مصرف آن با توجه به نظر پزشک باشد.

کلام آخر

در این محتوا، در رابطه با مصرف فراورده های لبنی برای کودکان اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. توجه به رژیم غذایی کودک باید جزو مهمترین اولویت های والدین باشد. در این رابطه یک سری نکات مهمی وجود دارند که با در نظر گرفتن آنها می توانید بهترین نوع تغذیه را با توجه به سن و وضعیت جسمانی کودک خود انتخاب نمایید. البته در این رابطه توصیه می شود که با یک پزشک تغذیه مجرب مشورت کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *